Branză cu legume şi crostini

Printeaza

O reteta de branza cu legume si crostini din: branza burrata, morcov, telina, dovlecei, ulei de masline extravirgin, chifla, fasole verde, cimbru, sare si piper. Brânza Burrata este o specialitate din Italia meridională, foarte asemănătoare mozzarellei. Compoziţia de bază este aceeaşi, doar că aceasta este laminată şi amestecată cu smân­tână. Are un gust dulce şi o consistenţă cremoasă.

Ingrediente:Branză cu legume şi crostini

  • 300 g brânză Burrata proaspătă (sau mozzarella)
  • 1 morcov nou
  • 1 rădăcină ţelină
  • 2 dovlecei
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 chiflă
  • 1 mână de fasole verde
  • cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte fasolea în apă uşor sărată, scurge-o şi las-o să se răcească. Pune-o în blender împreună cu uleiul de măsli­ne, un praf de sare şi mixeaz-o până obţii o cremă fluidă. Spală dovleceii, curăţă-i de coajă şi taie-i mai întâi ju- lien, apoi în cubuleţe foarte mici. Curăţă şi taie în cubuleţe morcovul. Taie şi ţelina julien.

Opăreşte legumele în apă sărată pentru 1 minut şi ră- ceşte-le într-un bol cu gheaţă. Amestecă în mixer brânza cu puţin ulei şi cimbru. Adaugă legumele şi piper, după gust. Taie chifla în felii foarte subţiri şi rumeneşte-o în cuptor.

Umple o formă rotundă (fară fund) cu compoziţia de brânză şi presează bine pentru a obţine o masă compactă. Aşază forma pe o farfurie pentru servit, scoate-o cu grijă şi ornează cu feliuţele de pâine prăjită şi cu sosul de fasole.

Brânză cu legume şi crostini

Branză cu legume şi crostini

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.