Branză cu legume şi crostini
PrinteazaO reteta de branza cu legume si crostini din: branza burrata, morcov, telina, dovlecei, ulei de masline extravirgin, chifla, fasole verde, cimbru, sare si piper. Brânza Burrata este o specialitate din Italia meridională, foarte asemănătoare mozzarellei. Compoziţia de bază este aceeaşi, doar că aceasta este laminată şi amestecată cu smântână. Are un gust dulce şi o consistenţă cremoasă.
- 300 g brânză Burrata proaspătă (sau mozzarella)
- 1 morcov nou
- 1 rădăcină ţelină
- 2 dovlecei
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 chiflă
- 1 mână de fasole verde
- cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Opăreşte fasolea în apă uşor sărată, scurge-o şi las-o să se răcească. Pune-o în blender împreună cu uleiul de măsline, un praf de sare şi mixeaz-o până obţii o cremă fluidă. Spală dovleceii, curăţă-i de coajă şi taie-i mai întâi ju- lien, apoi în cubuleţe foarte mici. Curăţă şi taie în cubuleţe morcovul. Taie şi ţelina julien.
Opăreşte legumele în apă sărată pentru 1 minut şi ră- ceşte-le într-un bol cu gheaţă. Amestecă în mixer brânza cu puţin ulei şi cimbru. Adaugă legumele şi piper, după gust. Taie chifla în felii foarte subţiri şi rumeneşte-o în cuptor.
Umple o formă rotundă (fară fund) cu compoziţia de brânză şi presează bine pentru a obţine o masă compactă. Aşază forma pe o farfurie pentru servit, scoate-o cu grijă şi ornează cu feliuţele de pâine prăjită şi cu sosul de fasole.
Brânză cu legume şi crostini
Poftă bună!