Branza de capra la cuptor
PrinteazaBranza de capra la cuptor din: ceapa, usturoi, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline, masline negre, rosii, branza de capra.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- 10 linguri ulei de masline
- 50 g masline negre (fara samburi)
- 1 kg rosii
- 2 rondele de branza de capra
Mod de preparare:
Se taie ceapa rondele; se toa-că usturoiul. Se amestecă usturoiul într-un castron cu oţet, sare şi piper. Se înglobează 8 linguri de ulei de măsline, amestecând, apoi se adaugă rondele de măsline şi de ceapă.
Se încinge cuptorul la 200°C.
Se spală roşiile, se curăţă şi se taie pulpa cuburi; se adaugă în castronul cu vinegretă şi se amestecă toate. Se mai potriveşte de sare şi piper şi se repartizează pe 4 farfurii.
Se taie pe 2 niveluri rondelele de brânză şi se aşază pe o tavă cu hârtie de copt. Se ung cu restul de ulei şi se coc la mijlocul cuptorului 10 minute.
Se aşază peste salată şi se serveşte cu oregano.
Pofta buna!