Branza de oaie marinata
PrinteazaBranza de oaie marinata din: ardei, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, chimion, ulei, otet, branza de oaie.
- 2 ardei graşi verzi
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 de legătură de coriandru
- 1/2 de legătură de pătrunjel
- sare
- 1/4de linguriţă de chimion măcinat
- 100 ml de ulei de măsline presat la rece
- 5 linguri de oţet de vin roşu
- 450 g de brânză de oaie proaspătă
Mod de preparare:
Ardeii graşi verzi se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie cubuleţe pentru prepararea marinadei.
Usturoiul se cojeşte şi se toacă foarte mărunt. Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se mărunţeşte.
Cubuleţele de ardei, usturoiul şi verdeaţa tocată se pun într-un mojarîmpreună cu jumătate de linguriţă de sare şi cu chimionul şi se zdrobesc.
Uleiul de măsline se amestecă cu oţetul şi se înglobează treptatîn mixul pe bază de ardei. Sosul rezultat se lungeşte cu puţină apă.
Brânza de oaie se taieîn bucăţi de circa 2,5 cm şi se aşează într-un vas. Se adaugă marinada şi se amestecă cu grijă.
Se păstrează la frigider peste noapte pentru a se întrepătrunde aromele.
Branza de oaie marinata
Pofta buna!