Mozzarella prajita in pesmet din: mozzarella, oua, faina, pesmet, ulei. Ingrediente: 300 g bile mici de mozzarella 150 g făină 2 ouă 150 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se pun bilele de brânză la scurs într-o strecurătoare. Se aşază pe farfurii separate făina, ouăle bătute si pesmetul. Se trec bilele prin […]
Brânză feta sau halloumi prăjită
PrinteazaBrânză feta sau halloumi prăjită din: branza, ulei de masline. Brânza de oaie, feta sau halloumi sunt brânze cu o consistență mai densă, care nu se topesc ușor la temperaturi mai ridicate.
Aceste tipuri de brânză sunt ideale pentru prăjit, deoarece își păstrează forma și devin crocante și aurii la suprafață, în timp ce rămân moi și cremoase în interior.
De asemenea, aceste brânzeturi au un gust puternic, sărat și savuros, care se completează perfect cu gustul de măsline din uleiul de gătit.
Ingrediente:
- 200 g brânza, feta sau halloumi, se poate folosi si brânză de oaie
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Încingeți uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu.
Tăiați brânza în cuburi sau felii de aproximativ 1cm grosime.
Așezați brânza în tigaie și prăjiți-o pe ambele părți până când devine auriu-maronie, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoateți brânza din tigaie și așezați-o pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
Brânză feta sau halloumi prăjită
Valori nutriționale (aproximative) pentru întreaga rețetă:
- Calorii: 500
- Carbohidrați: 3 g
- Proteine: 28 g
- Grăsimi: 41 g
Pofta buna!
Sandvici cu branza la gratar Versiunea nord-americană a gustării britanice numite welsh rarebit şi a celei franţuzeşti numite croque-monsieur este sandviciul cu brânză la grătar. După cum sugerează şi numele, sandviciul constă în pâine prăjită cu o umplutură de brânză topită, la care se pot adăuga şi alte ingrediente. Derutantă este specificaţia „la grătar”, deoarece […]
Pofta buna!