Branza fierbinte de capra cu salata
PrinteazaBranza fierbinte de capra cu salata din: cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, bagheta, branza de capra, rucola, salata verde, rosii, otet, sare, piper, masline.
- 3 crenguţe de cimbru
- 3 crenguţe de rozmarin
- 1 căţel de usturoi
- 8 linguri de ulei de măsline
- 8 felii de baghetă
- 8 medalioane de brânză proaspătă de capră (a cca. 40 g)
- 1 salată rucola
- 1 salată verde
- 200 g roşii cherry
- 2 linguri de oţet din vin alb
- sare
- piper
- 50 g măsline negre fără sâmbure
Mod de preparare:
Se spală ierburile aromatice şi se usucă, după care se taie mărunt împreună cu usturoiul curăţat. Se călesc scurt în 4 linguri de ulei de măsline. Se adaugă feliile de pâine şi se prăjesc până când se rumenesc, apoi se aranjează pe o tavă.
Peste feliile de pâine se aşează medalioanele de brânză.
Se curăţă şi se spală salata rucola şi salata verde. Se curăţă roşiile cherry şi se taie în jumătate. Se amestecă oţetul cu puţină sare şi piper şi cu 4 linguri de ulei.
Se coc sub gril medalioanele de brânză. Se amestecă ingredientele pentru salată, măslinele şi sosul. La final, se aranjează totul pe un platou şi se serveşte imediat.
Pofta buna!