Branza Halloumi pane
PrinteazaBranza Halloumi pane din: ulei, halloumi, faina, oua, lapte, pesmet.
- ulei vegetal, într-o cantitate suficientă pentru a prăji brânza în baie de ulei
- 150 g Halloumi, tăiată în dreptunghiuri
- 40-50 g făină
- 2 ouă
- lapte
- 25-50 g pesmet
Mod de preparare:
O tigaie mare se umple până la o treime cu ulei şi se lasă să se încingă. Bucăţile de Halloumi se dau prin făină. într-un bol se bat ouăle cu puţin lapte. Bucăţile de brânză se înmoaie în acest amestec. Pesmetul se toarnă într-un bol, iar brânza se acoperă cu un strat de pesmet.
Bucăţile de brânză se prăjesc 3-4 minute în ulei încins, până devin aurii. Se scot din tigaie cu o lingură găurită şi se lasă la scurs pe şerveţele de bucătărie.
Se aranjează pe un platou si se servesc cu sos chilii, sos de roşii sau salsa. 2 porţii
Pofta buna!