Branza la cuptor cu cimbru si sos dulce de ardei iute
PrinteazaBranza la cuptor cu cimbru si sos dulce de ardei iute din: brânză Camembert, usturoi, cimbru, ulei de măsline extravirgin, ardei iuţi roşii, oţet de vin alb, apă, zahăr, amidon de porumb, sare.
Ingrediente:
- 125 g de brânză Camembert
- 5 căţei de usturoi
- 5-6 crenguţe de cimbru
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 ardei iuţi roşii cu seminţele scoase
- 60 ml de oţet de vin alb
- 180 ml de apă
- 100g de zahăr
- 1 lingură de amidon de porumb
- sare
Mod de preparare:
Intr-un blender se adaugă usturoiul, ardeii, oţetul, zahărul, 180ml de apă şi sare, după care se mixează până când se obţine o pastă fină.
Se pune pasta într-o oală şi se găteşte la foc mediu până când începe să fiarbă. Când a dat în fiert, se lasă să fiarbă încă 3, minute cu focul mic.
Se adaugă amidonul amestecat cu două linguri de apă şi se mai fierbe încă un minut. Se lasă sosul să se răcească.
Se preîncălzeşte cuptorul la 200 C. Se fac mici înţepături cu vârful cuţitului în rotiţele de brânză Camembert, în care se introduc felii subţiri de usturoi (1 căţel de usturoi/roată de brânză) şi cimbru.
Se adaugă apoi câte o lingură de ulei de măsline, după care se împachetează în hârtie de copt. Se pune brânza în forme de copt rotunde şi se coace timp de 10 minute sau până când centrul s-a topit.
Se decorează cu crenguţe de cimbru şi se serveşte cu sos dulce de ardei iute.
Branza la cuptor cu cimbru si sos dulce de ardei iute
Pofta buna!