Branza marinata cu cimbru si ienibahar
PrinteazaBranza marinata cu cimbru si ienibahar din: brânză Brie, usturoi, cepe, ardei iuţi, boabe de piper asortate, cimbru, ardei gras roşu murat, ulei de măsline, foi de dafin, boabe de ienibahar.
Ingrediente:
- 4 rondele de brânză Brie
- 8 căţei de usturoi
- 3 cepe
- 3 ardei iuţi
- boabe de piper asortate, proaspăt râşnite
- câteva fire de cimbru
- 1 ardei gras roşu. murat, cu tot cu zeama lui
- ulei de măsline
- 3 foi de dafin
- câteva boabe de ienibahar
Mod de preparare:
Se taie în două rondelele de Brie şi se freacă cu usturoi; restul de căţei se toacă.
Ceapa se taie felii; câteva se aşază pe jumătăţile de rondele.
Se curăţă ardeiul iute de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa bucăţi; se repartizează peste brânză, apoi se presară piper şi cimbru. Se lipesc la loc jumătăţile, pentru a forma o rondelă completă.
Rondelele se aşază sub formă de turn într-un borcan, alternând cu restul de felii de ceapă, usturoi, sare, ardei şi mirodenii; se toarnă ulei astfel încât să acopere bucăţile de brânză. Se închide ermetic borcanul şi brânza se lasă să se marineze cel puţin 10 ore la frigider, timp în care se scutură din când în când borcanul.
Branza marinata cu cimbru si ienibahar
Pofta buna!
Pare interesanta desi n am icnercat pana acum