Branza marinata cu cimbru si ienibahar

Printeaza

Branza marinata cu cimbru si ienibahar din: brânză Brie, usturoi, cepe, ardei iuţi, boabe de piper asortate, cimbru, ardei gras roşu murat, ulei de măsline, foi de dafin, boabe de ienibahar.

 

Ingrediente:Branza_marinata_cu_cimbru_si_ienibahar

  • 4 rondele de brânză Brie
  • 8 căţei de usturoi
  • 3 cepe
  • 3 ardei iuţi
  • boabe de piper asortate, proaspăt râşnite
  • câteva fire de cimbru
  • 1 ardei gras roşu. murat, cu tot cu zeama lui
  • ulei de măsline
  • 3 foi de dafin
  • câteva boabe de ienibahar

Mod de preparare:

Se taie în două rondelele de Brie şi se freacă cu usturoi; restul de căţei se toa­că.

Ceapa se taie felii; câteva se aşază pe jumătăţile de rondele.

Se curăţă ardeiul iute de cotoare şi seminţe şi se taie pulpa bucăţi; se repartizează peste brânză, apoi se presară piper şi cimbru. Se lipesc la loc jumătăţile, pentru a forma o rondelă completă.

Rondelele se aşază sub formă de turn într-un borcan, alternând cu restul de fe­lii de ceapă, usturoi, sare, ardei şi miro­denii; se toarnă ulei astfel încât să aco­pere bucăţile de brânză. Se închide ermetic borcanul şi brânza se lasă să se marineze cel puţin 10 ore la frigider, timp în care se scutură din când în când borcanul.

Branza marinata cu cimbru si ienibahar

Branza_marinata_cu_cimbru_si_ienibahar

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Pare interesanta desi n am icnercat pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.