Branza prajita – Saganaki

Printeaza

Branza prajita – Saganaki – Saganaki din:branza, ou, proteina, ulei de masline, brandy, lamaie.

Saganaki este un fel de mancare traditional din bucataria greceasca, care consta in principal din branza prajita, de obicei branza Feta sau Kefalotyri. Numele “Saganaki” se refera la tigaia speciala din otel inoxidabil sau din cupru folosita pentru a pregati acest fel de mancare.

Pentru a pregati Saganaki, se taie branza in cuburi sau felii, se trece prin faina sau prin pesmet, apoi se prajeste in ulei incins pana devine aurie si crocanta. Saganaki poate fi servit cu o felie de lamaie pentru un gust proaspat si acrisor sau cu un sos de rosii sau un sos de miere.

In plus fata de branza Feta sau Kefalotyri, Saganaki poate fi preparat si cu alte tipuri de branza, precum Halloumi sau Graviera. De asemenea, Saganaki poate fi imbunatatit prin adaugarea de alte ingrediente, cum ar fi creveti, midii sau ciuperci.

Saganaki este adesea servit ca aperitiv sau gustare, insa poate fi inclus si in meniurile principale ale unui restaurant grecesc. Este o alegere populara pentru iubitorii de branza si este considerata o specialitate traditionala a Greciei.

Saganaki poate fi o sursa buna de proteine si grasimi, dar trebuie consumat cu moderatie datorita continutului ridicat de sare si grasimi saturate.

Ingrediente:

  • 60 gr branza kasseri (mix de branza de oaie si branza de capra)
  • 1 ou batut
  • 1 praf pudra de proteina
  • Ulei de masline
  • 1 strop brandy
  • 1/4 lamaie

 

Mod de preparare:

Inmuiati branza taiata bucati in ou, dati prin pudra de proteina.

Incalziti uleiul intr-o tigaie, prajiti branza si intoarceti pe partea cealalta.

Transferati pe o farfurie. Stropiti cu brandy si dati foc.

Stoarceti lamaia dupa cateva secunde.

Taiati in 2 si serviti.

 

 

2 portii, fiecare contine

  • 3g r carbohidrati
  • o urma de fibra
  • 17 gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Branza prajita cu svaiter

Branza prajita cu svaiter din: cartofi, ceapa, svaiter, delikat, piper negru macinat si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 100 g svaiter 4 linguri de unt delikat piper negru macinat 3 linguri frunza de patrunjel taiat marunt   Mod de preparare: Se fierb cartofii si se descojesc fierbinti. Se razuiesc mare si se lasa […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.