Tartine cu rosii si branza – Reteta pentru diabetici din: chifla, rosii, branza feta, cimbru, piper, ulei de masline. Tartinele cu roșii și brânză sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru persoanele cu diabet, oferind un echilibru perfect între gust, nutrienți și controlul glicemiei. Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamine, în special vitamina C […]
Brânză cu roşii la cuptor
PrinteazaBrânză cu roşii la cuptor din: branza mozzarella, rosii, ulei de masline, piper, busuioc.
- 375 g branza mozzarella
- 4 rosii mari
- 3 linguri ulei de masline
- piper macinat
- 1 lingurita de busuioc uscat
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Speli roşiile, le ştergi şi le tai felii.
Laşi să se scurgă mozzarella (în loc de mozzarella poţi folosi urdă, căreia îi adaugi puţin mărar verde) şi apoi o tai felii.
Ungi cu o lingură de ulei de măsline o tavă plată de plăcintă (sau alt vas) şi aşezi alternativ câte o felie de roşie şi o felie de mozzarella sau urdă, pentru ca aspectul final să fie de ţigle.
Presari deasupra piperul măcinat şi busuiocul. Stropeşti cu restul de ulei de măsline şi coci circa 20 de minute.
Acest preparat poate deveni mai consistent, dacă strecori şi o felie de şuncă presată sau adaugi din loc în loc jumătăţi de măsline negre.
Aduci preparatul la masă în formă, foarte fierbinte, cu o pâine foarte proaspătă alături şi un vin sec, de preferinţă alb.
Brânză cu roşii la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă delicioasă de crostini cu brânză și roșii
Rețetă delicioasă de Crostini cu Brânză și Roșii din: bagheta, branza de capra, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Crostinii sunt originari din Italia și au devenit populari în întreaga lume ca gustare sau aperitiv. Această rețetă simplă de crostini cu brânză de capră și roșii aduce un gust mediteranean rafinat în orice […]
Pofta buna!