Brânză tofu dulce cu ghimbir şi varză chinezească
PrinteazaCu o scobitoare, se fac câteva găuri într-o bucată de 500g de tofu, apoi se taie în cubuleţe cât o înghiţitură. Se amestecă 2 linguri de ghimbir ras, 4 linguriţe sos de soia şi 2 linguri de zahăr brun într-un bol; se toarnă peste cubuleţele de tofu şi se amestecă.
Se încinge 1 lingură ulei de arahide într-un wok. Se adaugă 1 bucată de 2 cm de ghimbir tăiată felii şi se căleşte câteva secunde. Se adaugă 400g frunze de varză chinezească (pak choi) şi nişte apă. Se fierb 3 minute, până ce frunzele se înmoaie.
Se condimentează cu sare şi se mută pe o farfurie. Se clăteşte wokul, apoi se mai adaugă 1 lingură ulei de arahide. Când începe să fumege, se adaugă bucăţile de tofu (fără marinadă) şi se prăjesc 5 minute, până devin maronii.
Se condimentează cu 2 linguri vin de orez şi 2 linguri oţet de orez. Se adaugă marinada rămasă, se aduce la punctul de fierbere şi se scade. Se presară 1 linguriţă fulgi de ardei iute pe deasupra. Se toarnă cu lingura peste frunzele de varză chinezească şi se serveşte cu orez jasmine.
Brânză tofu dulce cu ghimbir şi varză chinezească
Pofta buna!