Branza topita
PrinteazaBranza topita
- 2 l de lapte
- 2 kg brânză de vaci
- 6 ouă
- 400 g unt
- 800 g smântână
- sare
- piper
- delicat
- 3 linguriţe de bicarbonat
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adaugă brânza de vaci la scopt, o stoarcem în tifon, după care o dăm prin maşina de carne.
Brânza măcinată o amestecăm cu untul, ouăle,sarea, piperul, delicatul, bicarbonatul şi o lăsăm să stea timp de 10-12 ore la macerat.
Punem apoi compoziţia într-o cratiţă cu fundul dublu la foc potrivit, mestecăm cu lingura de lemn, până devine o pastă fluidă fără boţuri, după care dăm cratiţa deoparte, adăugăm smântâna, o încorporăm bine, dăm gust de sare şi piper, apoi o turnăm în forme diferite şi dăm la rece. Acoperim vasele după ce s-a răcit compoziţia.
Pofta buna!