Branza de vaci desodata

Printeaza

Branza de vaci desodata din: lapte, otet.

Ingrediente:Branza de vaci desodata

  • 1 l lapte
  • 3 linguri oţet de 9°

 

 

Mod de preparare:

Se pune laptele să fiarbă. Cand clocoteşte, se ia de pe foc şi se adaugă oţetul, cu care se ames­tecă.

Laptele coagulat astfel se toarnă intr-o panză mai deasă sau tifon dublu, care se leagă.

Se pune apoi într-un vas cu apă rece, care se schimbă de 2—3 ori, pană cînd se extrage complet sarea din brînză.

Branza de vaci desodată este indicată în majoritatea bolilor renale.

Se consumă ca şi brînza de vaci obişnuită, asociată cu legume, verdeţuri sau condimente aromate, pentru a se înlocui lipsa sării din conţinut.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure

Tarta cu brânză de vaci și fructe de pădure din: branza de vaci, oua, zahar, coaja de lamaie, extract de vanilie, faina alba, unt, sare, fructe de padure Ingrediente: 250g brânză de vaci proaspătă 3 ouă 100g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță extract de vanilie 200g făină albă 50g unt topit […]

 

retete

Ciuperci la cuptor umplute cu branza de vaci

Ciuperci la cuptor umplute cu branza de vaci din: ciuperci, unt, branza de vaci, marar, ou, sare. Ingredinte: 6 ciuperci mari 2 linguri unt 150 gr branza de vaci 1 lingura marar tocat 1 ou sare     Mod de preparare Se curata ciupercile si se spala bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toaca marunt […]

 

retete

Rulada cu branza de vaci si marar

Rulada cu branza de vaci si marar din: lapte, oua, margarina, faina, branza de vaci, marar verde, sare. Ingredinte: 625 ml lapte 4 oua mari 150 gr. margarina 150 gr. faina 400 gr branza vaci bine stoarsa, grasa marar verde sare   Mod de preparare Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, […]

retete

Saleuri cu branza de vaci

Saleuri cu branza de vaci din: margarina, branza de vaci, faina, ou, mac, sare. Branza de vaci, cunoscuta si sub denumirea de branza proaspata sau branza nefermentata, este un produs lactat obținut din laptele de vaca, prin coagularea laptelui și eliminarea zerului rezultat în procesul de producție. Este un aliment popular și versatil, consumat în […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.