Branza Valdeteja

Printeaza

Branza Valdeteja

Branza ValdetejaValdeteja, o brânză de capră cu un gust foarte puternic, provine din regiunea Leon din nordul Spaniei. Este o brânză nedegresată, albă, cu un conţinut de grăsime de 72% şi o consistentă semitare.

Gustul ei este caracterizat de o pronunţată iuţeală acrişoarâ datorată acidului lactic. Din acest motiv, valdeteja se combină perfect cu vinuri albe, precum vinul spaniol Rueda.

Valdeteja atinge de obicei o vârstă de maturare de cel puţin patru săptămâni, formând de-a lungul acestei perioade o coajă zgrunţuroasă de culoare maro-portocalie. Pentru prepararea ei se foloseşte întotdeauna lapte nepasteurizat, care contribuie la aroma subtilă şi sălbatică; mare parte a producţiei se află în mâinile unor mici fabricanţi artizanali. Brânza se vinde în bucăţi rotunde de 1 kg.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.