Branzica in ciocolata amaruie
PrinteazaBranzica in ciocolata amaruie din: brânză slabă, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie, unt, ciocolată amăruie sau cu lapte.
Ingrediente:
- 500 g brânză slabă
- 4-5 linguri zahăr
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- câteva picături de esenţă de vanilie (după gust)
- 80 g unt
- 200 g ciocolată amăruie sau cu lapte, după gust
Mod de preparare:
Aşezi brânza într-un tifon curat şi o storci, apoi o răstorni în vasul în care o vei prepara.
Amesteci cu restul de ingrediente, mai puţin cu ciocolata.
Frămânţi bine amestecul şi formezi nişte bastonaşe, de circa 1,5-2 cm grosime, pe care le ţii circa 2 ore la frigider. Poţi face şi alte forme, de, exemplu biluţe, inimioare, discuri etc.
Topeşti ciocolata pe aburi, într-un vas cu diametrul de cel mult 10-12 cm.
Modelezi brânzica întărită, cu ajutorul unor scobitori sau, preferabil, cu beţişoare pentru fript (se poate şi fără), pe care le înfigi în ciocolata lichefiată.
Scurgi bine batoanele de ciocolată, apoi le aşezi pe o tavă.
Când sunt toate gata, le mai laşi la frigider, până când glazura şi ciocolata se întăresc.
Păstrezi batoanele în loc răcoros.
Branzica in ciocolata amaruie
Pofta buna!