Branzoaica cu afine
PrinteazaBranzoaica cu afine din: faina, amidon, unt, zahar, ou.
- 230 g faina
- 2 linguri amidon
- 125 g unt rece
- 75 g zahar
- un ou.
Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri amidon, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de
aluat care se tine la rece 30 min.
Se spala si se lasa sa se scurga afinele proaspete. Cele congelate se lasa la dezghetat iar cele din compot se pun la scurs. Se zdrobesc biscuitii.
Pentru umplutura se iau 2 oua si se separa. Branza de vaci se amesteca cu 2 oua intregi si 2 galbenuse, zaharul, sucul de lamaie,amidonul.
Se bat albusele spuma si se amesteca usor cu masa de branza. Se imbraca cu aluatul o forma
rotunda.
Se presara cu biscuitii zdrobiti si se pun afinele. Se toarna peste fructe branza.
Se coace prajitura la cel mai de jos nivel al cuptorului 40 min apoi se ridica tava la mijlocul cuptorului si se
coace 25 min.
Se lasa prajitura sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!