Branzoaice cu branza de vaci

Printeaza

Branzoaice cu branza de vaci din: branza de vaci, zahar, oua, portocala rasa, esenta de vanilie, faina, capsuni, lapte, sare, unt, drojdie, coaja de lamaie si ulei.

 

 Ingrediente:Branzoaice_cu_branza_de_vaci

  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • portocală rasă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 lingură făină
  • căpşuni din dulceaţă
  • 1 gălbenuş

Pentru aluat:

 

  • 500 g făină
  • 150 ml lapte
  • 3 ouă
  • puţină sare
  • 4-5 linguri zahăr
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie
  • coajă de lămâie
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci făina, laptele, ouăle cu sare, zahăr, unt drojfle şi mirodenii. Laşi aluatul la crescut, cât să-şi dubleze volumul. După aceea, din tot aluatul faci o foaie de 1 cm grosime, din care decupezi sfere cu ajutorul unui pahar mai mare şi le laşi la crescut 10-15 minute.

Apoi faci câte o gropiţă cu degetele şi pui câte lingură de umplutură.

Pentru umplutură amesteci brânza cu zahărul, oul, coaja de portocală rasă, esenţa de vanilie şi făina. Pui brânzoaicele formate într-o tavă, le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptor.

După ce le scoţi din cuptor, le laşi puţin să se răcorească şi pui câte o căpşună din dulceaţă pe fiecare mijloc de brânzoaică.

Branzoaice cu branza de vaci

Branzoaice_cu_branza_de_vaci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.