Branzoaice cu branza de vaci
PrinteazaBranzoaice cu branza de vaci din: branza de vaci, zahar, oua, portocala rasa, esenta de vanilie, faina, capsuni, lapte, sare, unt, drojdie, coaja de lamaie si ulei.
- 250 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 1 ou
- portocală rasă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 lingură făină
- căpşuni din dulceaţă
- 1 gălbenuş
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 150 ml lapte
- 3 ouă
- puţină sare
- 4-5 linguri zahăr
- 100 g unt
- 25 g drojdie
- coajă de lămâie
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci făina, laptele, ouăle cu sare, zahăr, unt drojfle şi mirodenii. Laşi aluatul la crescut, cât să-şi dubleze volumul. După aceea, din tot aluatul faci o foaie de 1 cm grosime, din care decupezi sfere cu ajutorul unui pahar mai mare şi le laşi la crescut 10-15 minute.
Apoi faci câte o gropiţă cu degetele şi pui câte lingură de umplutură.
Pentru umplutură amesteci brânza cu zahărul, oul, coaja de portocală rasă, esenţa de vanilie şi făina. Pui brânzoaicele formate într-o tavă, le ungi cu gălbenuş şi le dai la cuptor.
După ce le scoţi din cuptor, le laşi puţin să se răcorească şi pui câte o căpşună din dulceaţă pe fiecare mijloc de brânzoaică.
Branzoaice cu branza de vaci
Pofta buna!