Brânzoaice cu cremă si mărar

Printeaza

Brânzoaice cu cremă si mărar din: faina, drojdie, ou, ulei, apa, sare, branza de oaie, oua, marar, frunze de ceapa si ulei.

 

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 400 ml apa calduta
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g branza de oaie
  • 4 oua
  • 1 legatura marar
  • frunze de ceapa de la 2 legaturi
  • 300 ml ulei pentru prajit

 

 

Mod de preparare:

într-un castron cerni făina, adaugi apa călduţă, droj­dia, oul, uleiul. Frămânţi bine aluatul şi adaugi un praf de sare. Când aluatul se desprinde de pe mâini este gata.

Il acoperi şi îl laşi lasi la loc cald, pentru a creste. Dupa ce a crescut aluatul, mai framanti o data si il imparti in douazeci de bucati egale.

Umplutura: Branza de oaie trebuie sa fie maturata bine. O dai pe razatoarea mare, adaugi ouale batute bine, frunzele de ceapa si mararul, tocate foarte bine.

Amesteci bine toate ingredientele. Intinzi câte o foaie groasă de 1 cm de aluat, pui la mijloc câte puţin din crema de brânză.

Indoi foaia şi presezi bine marginile pen­tru a le lipi. Laşi brânzoaicele să crească 10 minute, apoi le prăjeşti în ulei încins până când se rumenesc uniform.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Brânzoaice moldovenești

Brânzoaice moldovenești din: faina, lapte, drojdie, oua, unt, zahar, sare, esente, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, galbenus, lapte. Brânzoaice moldovenești Ingrediente: Aluat: 500 g făină 240 ml lapte 1 cub drojdie 2 ouă 60 g unt 90 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare esenţe Umplutură: 350 g brânză de vaci scursă […]

 

Branzoaica cu afine

Branzoaice din aluat de cartofi

Branzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou. Ingrediente: 500 g cartofi 5 linguri cu brânză de vaci 1 linguriţă cu făină 1 linguriţă cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 ou   Mod de preparare: Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, […]

 

retete

Branzoaice cu stafide si smantana

Branzoaice cu stafide si smantana din: faina, zahar, oua, drojdie, ulei, unt de 80% grăsime, coaja de lamaie, zahar vanilinat, lapte, sare, brânză dulce, smântâna, stafide, esenţă de rom. Ingrediente: 1 kg făină 60 g zahăr 3 ouă 50 g drojdie 100 ml ulei 250 g unt de 80% grăsime coaja rasă de la 1 lămâie 2 pli­curi zahăr vanilinat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.