Branzoaice cu chivas
PrinteazaBranzooaice cu chivas din: oua, faina, drojdie, sare, unt, ulei de floarea soarelui, branza de oaie, chivas, lapte si apa minerala.
- 3 oua
- 500 g faina
- 30 g drojdie
- un pra de sare
- 100 g unt
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 300 g branza foarte uscata de oaie sau de capra
- o legatura chivas
- 50 g susan prajit
- 100 ml lapte sau iaurt
- 50 ml apa minerala
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol. Se adaugă ouăle, sarea şi maiaua preparată în prealabil din drojdie, lapte sau apă şi o linguriţă de făină. Se rade telemeaua pe răzătoarea mică şi se pune în bol împreună cu celelalte ingrediente.
Se începe frământarea şi se adaugă iaurtul şi grăsimea puţin câte puţin. După ce s-a format un aluat potrivit, nici foarte moale, dar nici tare, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să dospească aproximativ o oră.
In acest timp, se umezeşte susanul cu câteva picături de apă si se lasă 2-3 minute în cuptor. Se spală şi se toacă frunzuliţele de chivas şi se întinde aluatul. Se taie aluatul cu un pahar sau cu o formă rotundă şi se presară susan şi chivas. Se ung cu ou şi se bagă în cuptor. Se servesc atât calde, cât si reci.
Branzooaice cu chivas
Pofta buna!
Interesante branzoaicele astea