Branzoaice cu iaurt

Printeaza

Branzoaice cu iaurt  din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, zahar vanilat, iaurt, branza telemea de vaci, oua, zahar vanilat si galbenus.

Ingrediente:Branzoaice_cu_iaurt

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 linguri iaurt gros si gras

pentru umplutura:

  • 500 g branza telemea de vaci (mai putin sarata)
  • 2 oua
  • 50 g zahar (optional)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 galbenus, pentru uns

 

Mod de preparare:

Freci drojdia cu puţin zahăr, amesteci cu 2 linguri de lapte călduţ şi 1 lingură de făină, apoi laşi la dospit, până îşi dublea­ză volumul. Cerni făina de do­uă ori, o amesteci cu maiaua, ouăle bătute cu un praf de sa­ re, untul topit, zahărul şi zahărul vanilat.

Adaugi iaurtul, apoi lap­tele călduţ treptat şi frămânţi bi­ne până se formează un aluat elastic. Il acoperi şi îl laşi la dos­pit 40 de minute. Intre timp, zdrobeşti brân­za, o amesteci cu zahărul, plus zahărul vanilat şi ouăle bătute. Când aluatul este bine crescut, îl frămânţi puţin, rupi câte o bucată din el, îl întinzi pe planşetă şi îl împărţi în pătrate egale, cu latura de 10 cm.

Aşezi pe fiecare pătrat câte o lingură de umplutură şi aduni laturile peste ea, sigilându-le bine prin apăsare. Le ungi cu gălbenuş bătut cu 1 lingură de apă. Aşezi plăcintele într-o formă tapetată cu folie specială pentru copt şi le introduci în cuptorul bine încălzit, pentru circa 40 de minute. Le serveşti calde, cu iaurt gras de oaie.

Branzoaice cu iaurt

Branzoaice_cu_iaurt

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.