Branzoaice cu iaurt
PrinteazaBranzoaice cu iaurt din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, sare, zahar vanilat, iaurt, branza telemea de vaci, oua, zahar vanilat si galbenus.
- 1 kg faina
- 2 oua
- 50 g drojdie proaspata
- 250 ml lapte caldut
- 100 g unt
- 3 linguri zahar
- 1 praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 linguri iaurt gros si gras
pentru umplutura:
- 500 g branza telemea de vaci (mai putin sarata)
- 2 oua
- 50 g zahar (optional)
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 galbenus, pentru uns
Mod de preparare:
Freci drojdia cu puţin zahăr, amesteci cu 2 linguri de lapte călduţ şi 1 lingură de făină, apoi laşi la dospit, până îşi dublează volumul. Cerni făina de două ori, o amesteci cu maiaua, ouăle bătute cu un praf de sa re, untul topit, zahărul şi zahărul vanilat.
Adaugi iaurtul, apoi laptele călduţ treptat şi frămânţi bine până se formează un aluat elastic. Il acoperi şi îl laşi la dospit 40 de minute. Intre timp, zdrobeşti brânza, o amesteci cu zahărul, plus zahărul vanilat şi ouăle bătute. Când aluatul este bine crescut, îl frămânţi puţin, rupi câte o bucată din el, îl întinzi pe planşetă şi îl împărţi în pătrate egale, cu latura de 10 cm.
Aşezi pe fiecare pătrat câte o lingură de umplutură şi aduni laturile peste ea, sigilându-le bine prin apăsare. Le ungi cu gălbenuş bătut cu 1 lingură de apă. Aşezi plăcintele într-o formă tapetată cu folie specială pentru copt şi le introduci în cuptorul bine încălzit, pentru circa 40 de minute. Le serveşti calde, cu iaurt gras de oaie.
Branzoaice cu iaurt
Pofta buna!
Imi plac branzoaicele