Branzoaice cu sos de rosii si praz
PrinteazaO reteta de branzoaice cu sos de rosii, praz, boia dulce, cimbru, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, telemea de vaca, oua, pesmet si migdale sau nuci prajite.
- 2-3 fire de praz
- boia dulce
- cimbru
- sare
- piper
- patrunjel
- un kilogram de rosii
- 2-3 linguri ulei de masline
pentru aluat:
- 400 g telemea de vaca
- 3 oua
- 200 g pesmet
- ulei pentru prajit
- 50 g migdale sau nuci prajite macinate
Mod de preparare:
Se curata, se spala prazul, se taie rondele si se inabuse in ulei. Se spala rosiile si se decojesc. Apoi se zdrobesc cu blenderul si se pun peste praz. Se condimenteaza cu cimbru, piper, sare, si boia dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intr-un bol, se pune branza, nuca macinata sau migdalele, oaule si pesmetul si se amesteca bine pana se face o coca destul de consistenta.
Se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul bine incins, 2-3 minute pe o parte si 2-3 minute pe cealata. Se scot pe un prosop absorbant si se servesc calde cu sosul de praz, ornate dupa preferinta, cu patrunjel verde.
Poftă bună!