Branzoaice din aluat de cartofi
PrinteazaBranzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou.
- 500 g cartofi
- 5 linguri cu brânză de vaci
- 1 linguriţă cu făină
- 1 linguriţă cu ulei
- 1 lingură cu zahăr
- 1 ou
Mod de preparare:
Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, îi curăţăm, îi fărâmăm cu furculiţa şi îi punem în castron adânc.
Punem faina şi amestecăm bine, apoi punem brânza de vaci, zahărul, oul şi puţină sare.
Frământăm aluatul, întindem foaie groasă, tăiem rotunduri cu gura paharului, pe care le punem în tavă unsă cu ulei şi le coacem la foc potrivit 25-30 minute.
Brânzoaicele le servim calde, lângă compot sau dulceaţă de fructe.
Pofta buna!