Branzoaice (gogosi umplute cu branza)
PrinteazaBranzoaice (gogosi umplute cu branza) din: ou, ulei, sare, drojdie, zahar, apa, faina, branza de vaci, zahar vanilat.
- 1 ou
- 100 ml ulei (1/2 pahar)
- 1 praf de sare
- 1 cubulet de drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1/2 litru apa calduta
- faina, cat cuprinde
Ingrediente pentru umplutura:
- 1/2 kg branza proaspata de vaci
- 3 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia impreuna cu zaharul in 3 linguri cu apa, adaugi o mana de faina si lasi la crescut. Dupa ce maiaua a crescut, o adaugi in faina, impreuna cu oul si uleiul si framanti impreuna cu apa calda adaugata treptat, pana obtii o coca potrivita buna de intins.
Acoperi si lasi la dospit aproximativ 1/2 ora. Imparti coca in mai multi bulgarasi, pe care ii intinzi cu facaletul in forma rotunda, ii umpli cu branza (aproximativ 2 linguri), pliezi aluatul umplut si apesi, pentru a nu iesi umplutura.
Coci branzoaicele in ulei incins, la foc mic. Presari zahar pudra si le servesti atat calde, cat si reci.
Branzoaice (gogosi umplute cu branza)
Pofta buna!