Branzoaice cu stafide si smantana
PrinteazaBranzoaice cu stafide si smantana din: faina, zahar, oua, drojdie, ulei, unt de 80% grăsime, coaja de lamaie, zahar vanilinat, lapte, sare, brânză dulce, smântâna, stafide, esenţă de rom.
- 1 kg făină
- 60 g zahăr
- 3 ouă
- 50 g drojdie
- 100 ml ulei
- 250 g unt de 80% grăsime
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 2 căni lapte călduţ
- 2 linguriţe sare
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză dulce
- 200 g smântână
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 100 g stafide
- 1/2 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Hidratezi stafidele în esenţa de rom diluată cu apă caldă. Amesteci drojdia cu 2-3 linguri lapte călduţ şi câte 2 linguri zahăr şi făină.
Laşi maiaua să crească. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr până îşi dublează volumul. Adaugi untul moale, la temperatura camerei.
Cerni făina şi faci în mijloc o adâncitură în care pui sarea, gălbenuşurile, maiaua, albuşurile bătute spumă şi aromele. Amesteci şi încorporezi treptat uleiul, frământând aluatul.
Laşi aluatul să crească la cald, până îşi dublează volumul.
Freci 3 gălbenuşuri cu zahărul şi zahărul vanilinat, smântână, brânza, stafidele scurse, coaja de lămâie, 3 albuşuri bătute spumă tare şi amesteci totul până la omogenizare. Intinzi câte o foaie de 1/2 cm, pe masa de lucru unsă cu ulei.
Tai pătrate cu latura de 10 cm, pe care pui câte 1 lingură de umplutură. Uneşti două câte două colţurile opuse. Ungi brân- zoaicele cu ouăle rămase, în prealabil bătute.
Le coci în cuptorul preîncălzit, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru circa 25 de minute.
Pofta buna!