Branzoaice
PrinteazaBranzoaice
- 400 g făină
- 150 g untură
- 1 pahar lapte
- 50 g drojdie
- 3 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă rasă de sare
Ingrediente umplutură: 200 g brânză, 1 ou, 1 lingură smântână, 1 linguriţă făinâ, sare, vanilie şi zahăr după gust.
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc şi se pune untura bine sleită, nu lichidă.
Se frământă. După ce făina a cuprins toată untura, se adaugă, turnat cu încetul, laptele în care s-a muiat drojdia, zahărul şi sarea.
Se frământă mai departe şi când aluatul nu se mai lipeşte de vas, se dă la o parte la rece, lăsându-l să crească încet circa trei ore.
Se întinde foaia de aluat nu prea subţire se taie pătrate de 6- 9 cm, se pune deasupra câte o linguriţă de umplutură, se aduc colţurile la mijloc în formă de plic, apăsând uşor cu degetul muiat în apă, ca să se lipească, se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc bun.
Umplutura: brânza de vacă dată prin sită se freacă cu un ou, făină, smântână, un praf de sare, vanilie şi zahăr după gust.
Pofta buna!