Breakfast bacon
PrinteazaImportanţa istorică a baconului nu poate fi subestimată, având în vedere că el a contribuit la supravieţuirea a mii de familii, în vremuri de restrişte.
Baconul este folosit pentru a da aromă multor feluri de mâncare, de la banala tocăniţă până la nobilul muşchi de vită.
In forma în care poate fi găsit în prezent, baconul a apărut în Anglia şi Danemarca în secolele XVIII-XIX, devenind un aliment de bază în ambele ţări.
Faimoasa metodă Wiltshire de preparare a baconului şi-a luat numele de la oraşul din sud-vestul Angliei, în care s-a produs pentru prima oară la scară largă. Baconul se taie de pe burta porcului, unde alternează straturi groase de grăsime şi de carne.
Faţă de alte bucăţi de carne de porc, baconul se distinge prin procedeul de prelucrare. Bucata de carne se conservă în mod tradiţional, în sare, şi se afumă după câteva zile de maturare.
In general, se vinde tăiat în felii şi se găteşte în tigaie până este bine pătruns.