Brie

Printeaza

Brie

BrieBrie este o brânză celebră cu o istorie străveche. Există dovezi ale existenţei ei sub acest nume încă din secolul XIII.

Sortimente de brânzeturi numite Brie sunt fabricate în diverse ţâri (Somerset Brie din Anglia se bucură de un oarecare renume), însă cele mai bune provin din patria Strămoşilor ei, din departamentul Seine-et-Marne din nordul Franţei.

Brie este o brânză moale, din lapte de vacă, cu o coajă alb-murdară, produsă în roţi mari şi plaţe. în interior, brânza trebuie să aibă o culoare galbenă pală şi un aspect lucios, putând
fi bine întinsă pe pâine. Consistenţa ei nu trebuie să fie, însă, prea fluidă, acesta fiind un semn că ea nu mai este în cel mai bun stadiu de maturare. Brie este lăsată la maturat cam o lună, înainte de a fi pusă în vânzare. Are un gust de smântână, cu o notă proaspătă, acrişoară.

Brânza Brie se găseşte în diverse sortimente, chiar şi în Franţa. Există variante de Brie cu vinişoare de mucegai, dar şi variante îmbogăţite cu diferite ingrediente, precum ierburi aromate, boabe de piper sau – cea mai extravagantă dintre toate – cu feliuţe de trufe negre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.