Brinjal Bhaji
PrinteazaBrinjal Bhaji
Această mâncare tradiţională poate fi preparată într-o variantă mai simplă, precum şi într-una mai elaborată, la care se adaugă condimente, iaurt, roşii şi bame.
In reţetele clasice se începe cu călirea legumei brinjal (a vinetei) în ulei, cu praf roşu de chilii, curcumâ, sare şi piper. în această versiune, vânătă se taie în felii rotunde – nici prea groase, nici prea subţiri, după cum ne avertizează unele reţete – şi se prăjeşte în ulei încins.
Mâncarea poate fi servită ca garnitură sau împachetată în lipii roti indiene.
Reţetele pe bază de curry au drept ingrediente ceapă, usturoi şi ghimbir, la care se adaugâ roşii, fierte înăbuşit în apă, pentru sos. Brinjal se taie în cuburi, pentru a fierbe mai repede, iar mâncarea se serveşte cu orez basmati, pufos şi aromat.
Termenul bhaji este sursa a numeroase confuzii. în sudul Asiei el se referă la un curry simplu de legume. în Vest, în schimb, el a ajuns să desemneze un fel de gogoşi, precum bhaji mici cu ceapă, care se servesc ca gustări.