Briosa de ciocolata cu pere
PrinteazaBriosa de ciocolata cu pere din: pere, miere, vanilie, ciocolata, unt, oua, zahar, faina.
Ingrediente:
- 4 pere mici
- 500 ml apă
- 2 linguri miere
- o păstaie vanilie
Pentru aluat:
- 100 g ciocolată neagră
- 50 g unt
- 5 gălbenuşuri
- 40 g zahăr brun
- 4 albuşuri
- 5 linguri făină
Pentru copt:
- 4 pătrăţele de ciocolată
Mod de preparare:
Briosa de ciocolata cu pere: Perele se curăţă de coajă şi se scobesc în partea de jos, eliminând căsuţa cu sâmburi.
Se pun la fiert apa, mierea, seminţele păstăii de vanilie. Când clocoteşte apa, se pun perele la fiert şi apoi se lasă să se răcească în siropul rezultat la fiert.
Ciocolata şi untul se pun la bain-marie să se topească. Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul brun până se obţine un amestec spumos peste care se toarnă ciocolata şi untul topite. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă.
La final, se pune şi făina în ploaie şi se amestecă uşor, de jos în sus.
Perele se umplu cu un pătrăţel de ciocolată, se aşază în mici vase de copt, se toarnă amestecul de ciocolată şi se coc 12 minute.
Pofta buna!