Briosa cu stafide

Printeaza

Briosa cu stafide din: stafide, rom, aluat de briose, smantana, ou, vanilie, zahar si unt.

Ingrediente:

  • 70 g stafide
  • 5 linguri rom
  • 300 g aluat de briose
  • 3 linguri smantana dulce
  • 1 ou
  • 2 plicuri vanilie
  • 100 g zahar
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Puneţi la rehidratat 70 g stafide în 5 lin­guri de rom. Ungeţi o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm cu unt şi întindeţi o foaie din 140g aluat de brioşe.

Ungeţi aluatul cu smântână dulce. Intindeţi o foaie dreptunghiulară din restul (160g) de aluat de brioşe.

Foaia să aibă dimen­siunile de 2o -12cm. Acoperiţi şi această foaie cu smântână şi puneţi deasupra stafidele scurse de rom.

Rulaţi foaia şi tăiaţi ruloul format în 6 bucăţi egale.

Aşezaţi rulourile peste foaia întinsă în tava rotundă şi lăsaţi 2 ore la loc cald, ca să crească.

Ungeţi apoi cu ou bătut şi coaceţi 35 minute la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte.

Scoateţi din cuptor şi cât este caldă încă, stropiţi bri­oşa cu un sirop fierbinte făcut din 100g zahăr, vanilie şi 6 linguri apă.

 

Briosa cu stafide

Briosa_cu_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.