Briose Pufoase cu Ciocolată din: faina, zahar, oua, lapte, unt, praf de copt, extract de vanilie, pastaie de vanilie, ciocolata neagra. Ingrediente: 200g făină 100g zahăr 2 ouă 100ml lapte 80g unt topit 1 linguriță praf de copt 1 linguriță extract de vanilie O păstaie de vanilie (opțional) 100g ciocolată neagră sau cu lapte, […]
Briose cu afine, scortisoara si vanilie
PrinteazaBriose cu afine, scortisoara si vanilie din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, esenţă vanilie, afine, scorţişoară, zeama de lamaie, zahăr pudră.
- 1/2 cană unt
- 1 1/4 cană zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 2 ouă
- 2 căni făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 cană lapte
- 1 linguriţă esenţă vanilie
- 500 g afine
- 1 linguriţă zahăr (pentru afine)
- 1 linguriţă scorţişoară (pentru afine)
Pentru ornat:
- câteva afine
- zeama de la jumătate de lămâie
- 3-4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Pui hârtie specială în 12 forme de brioşe şi le aşezi într-o tavă.
Mixezi untul cu zahărul şi sarea până devine o compoziţie moale şi pufoasă. Adaugi ouăle şi mixezi iar.
Pui făina şi praful de copt în compoziţie, alternând cu laptele, încorporezi şi esenţa de vanilie. Amesteci bine.
Intr-un vas mai mic, presari peste afine (păstrezi câteva pentru ornat) 1 linguriţă de zahăr şi una de scorţişoară.
Amesteci cu grijă, cu mâna, până îmbraci toate afinele. Le încorporezi în aluat.
Pui din compoziţie în fiecare formă de brioşă. Laşi la copt 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Dai deoparte să se răcorească, înainte de a le scoate din formă.
Pentru glazură, amesteci zeama de lămâie şi zahărul pudră, apoi torni peste afine. Aşezi câteva afine deasupra fiecărei brioş
Briose cu afine, scortisoara si vanilie
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose Pufoase cu Ciocolată
Pofta buna!