Salată de Hrișcă cu Roșii Cherry, Avocado și Pui: O Combinație Perfectă pentru un Prânz Sățios și Sănătos din: hrisca, apa, piept de pui, rosii, avocado, patrunjel, ulei de maslinesuc de lamaie, sare, piper. Descoperiți deliciile unei salate bogate și nutritive cu hrișcă, combinate cu dulceața roșiilor cherry, textura cremoasă a avocado și savoarea suculentă […]
Briose cu alune, stafide si gem de prune
PrinteazaBriose cu alune, stafide si gem de prune din: oua, zahăr pudra, unt, faina, praf de copt, lapte, esenta de vanilie, stafide, alune măruntite, gem de prune, alune tocate, pesmet.
Ingrediente:
- 4 oua
- 150 g zahăr pudra
- 200 g unt
- 150 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 8 linguri lapte
- 1 esenta de vanilie
- 150 g stafide
- 150 g alune măruntite
- 150 g gem de prune
- 2 linguri alune tocate
- 4 pesmet pentru tapetat formele
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu jumătate din zahăr. Untul moale se bate cu restul de zahăr, se adaugă gălbenuşurile, esenţa şi se mixează foarte bine.
Se adaugă laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează albuşul foarte uşor, stafidele şi alunele măruntite.
Se ung formele de brioşe (sau castronele termorezistente mai mici) cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă 1/3 din aluat în forme, se pune gem, apoi se completează formele cu aluat.
Tava de aragaz pe care s-au aşezat formele se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în forme şi se decorează cu alunele tocate.
Briose cu alune, stafide si gem de prune
Pofta buna!
Salată de Hrișcă cu Roșii Cherry, Avocado și Pui