Briose cu legume si miere din: malai, faina, praf de copt, sare, zahar, ou, ardei iute, ceapa verde, alpte, ulei, miere. Ingrediente: ½ căna malai ½ cani faina 1 ½ lingurițe praf de copt ½ lingurita sare 3 linguri zahăr 1 ou 6 linguri ardei iute tocat ¼ cana ceapa verde tocata ⅓ ceasca lapte […]
Briose cu ananas
PrinteazaBriose cu ananas din: grasime, ananas, rom, faina, fulgi de cocos, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei vegetal, iaurt de ananas, floricele de frisca, ciocolata, melisa.
- grăsime pentru forme
- 150 g ananas din doză
- 3 linguri de rom
- 250 g făină
- 50 g fulgi de cocos
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 80 ml ulei vegetal
- 200 g iaurt de ananas
- floricele de frişcă
- ciocolată rasă şi melisă pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi tava pentru brioşe şi puneţi-o în frigider.
Puneţi ananasul să se scurgă în sită. Tăiaţi-l apoi bucăţele mici şi înmuiaţi-le în rom. Lăsaţi câteva bucăţele deoparte.
Amestecaţi făina cu fulgi de cocos, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul. Inglobaţi zahărul, uleiul, iaurtul şi ananasul. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele încă 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi şi lăsaţi-le să se răcească.
Decoraţi-le cu rozete de frişcă, fulgi de ciocolată, cubuleţe de ananas şi frunze de melisă.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Reteta zilei: Briose cu gutui
Briose cu gutui din: lapte, ovaz, ulei de cocos, suc de gutuie, sirop de artar, faina, praf de copt, sare, gutui posate. Ingrediente: ¼ l de lapte 80gr de ovăz 1 lingura ulei de cocos 3 linguri suc de gutuie 1 lingura sirop de arțar 125gr făină 2 lingurițe praf de copt ½ lingurita sare […]
Pofta buna!