Briose-aperitiv cu masline si iaurt
PrinteazaBriose-aperitiv cu masline si iaurt din: oua, masline negre fara smaburi, iaurt, ulei de masline, faina, piper, sare, boia dulce de ardei, marar verde, parf de copt, zeama de lamaie.
- 3 ouă
- 20 măsline negre fără sâmburi
- 250 g iaurt
- 100 ml ulei de măsline
- 500 g făină
- piper
- sare
- 1/2 linguriţă boia dulce de ardei
- 1/2 legătură mărar verde
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu sarea, apoi adaugi treptat iaurtul, uleiul, piperul, boiaua şi mărarul, în prealabil spălat şi tocat mărunt, încorporezi treptat făina cernută şi praful de copt stins cu zeama de lămâie.
La final pui măslinele tăiate mărunt şi omogenizezi. Tapetezi tava pentru brioşe cu hârtii de copt speciale pentru brioşe,. Umpli cu aluat 2/3 din volumul fiecărei forme.
Coci brioşele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute.
Briose-aperitiv cu masline si iaurt
Pofta buna!
Bune briosele astea!