Briose aperitiv
PrinteazaBriose aperitiv
Ingrediente:
- 500 g faina
- 150 g unt
- 8 oua
- 300 ml lapte
- 100 g smantana
- 200 g sunca de Praga
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 legatura de patrunjel
- 130 g drojdie
- sare
Mod de preparare:
Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, adauga untul taiat cubulete, smantana, ouale $i restui de faina.
Amesteca energic, dupa care pune verdeata, ardeiul gras, rosia si sunca, toate taiate mai mic. Aluatul astfel obtinut lasa-l cateva minute sa se odihneasca. Umple cu el formele de briose unse cu unt.
Coace-le la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute. Umple numai o treime din capacitatea forme-lor, deoarece briosele cresc.
Dupa ce s-au racit, taie briosele pe jumatate si serveste-le cu pateu frecat cu verdeata sau chiftelute din ficat.
Briose aperitiv
Pofta buna!
O idee foarte buna pentru aperitiv. O sa fac si eu niste briose.