Briose aromate cu afine
PrinteazaBriose aromate cu afine din: afine, unt, praf de copt, faina, zahar, iaurt.
- 200 g afine
- 100 g unt
- 280 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 2 ouă
- 100 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- un pahar mic iaurt bine scurs
- 100 g smântână
- un praf sare
Mod de preparare:
Se pune untul la topit, la foc mic, într-o crăticioară. Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul şi un praf de sare. Se adaugă afinele.
Se bat ouăle cu cele două tipuri de zahăr, se toarnă untul, iaurtul şi smântână. Se amestecă. Se pune compoziţia de ouă peste cea cu făină, se amestecă, după care se toarnă în formele de copt.
Se coc 25 de minute, apoi se lasă să se răcească în forme.
Pofta buna!