Briose cu banane si ciocolata
PrinteazaBriose cu banane si ciocolata din: făină, banana, ou, sare, unt, zahar, pepite de ciocolată, praf de copt, ulei, sare, arome, zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 banană mare, bine coaptă
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 180 g unt
- 100 g zahăr
- 100 g pepite de ciocolată
- 1 lingură ulei
- 2 linguriţe praf de copt
- sare
- arome
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi oul cu zahărul, aromele, sarea, uleiul, untul moale, până când rezultă o cremă albicioasă, omogenă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Incorporezi treptat bucăţelele de ciocolată, banana tăiată în cubuleţe, apoi făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia.
Repartizezi aluatul în forme de silicon pentru brioşe, având grijă să umpli doar 2/3 din volumul formelor.
Dacă nu ai forme de silicon, poţi pune compoziţia într-o tavă cu goluri, pentru brioşe, pe care le-ai tapetat cu hârtii de copt speciale.
Aşezi formele de silicon pe o tavă şi coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Le scoţi din forme după ce s-au răcit complet şi le pudrezi cu zahăr.
Briose cu banane si ciocolata
Pofta buna!