Briose cu banane si fistic

Printeaza

Briose cu banane si fistic din: forme din hartie, banane, lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei vegetal, iaurt, ciocolata, fistic.

 

Ingrediente:

  • 14 forme din hârtie de copt
  • 250 g banane
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 125 g zahăr
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 80 ml ulei vegetal
  • 250 g iaurt natur
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • fistic tăiat

 

Mod de preparare Briose cu banane si fistic:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C (cuptorul cu ventilator la 160 °C). Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Decojiţi bananele, tăiaţi-le cubuleţe şi stropiţi-le cu suc de lămâie. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.

Bateţi oul. Amestecaţi zahărul cu zahăr vanilat, ulei, iaurt, cubuleţele de banane şi ou, apoi adăugaţi compoziţia de făină. Umpleţi aluatul în forme şi neteziţi-l.

Lăsaţi cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.

Topiţi ciocolata şi turnaţi-o în dispozitivul de ornat, apoi decoraţi brioşele. Presăraţi fistic tăiat deasupra şi decoraţi după plac, cu felii de banane.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.