Briose cu banane si nuca
PrinteazaBriose cu banane si nuca din: unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, sare, nuci, banane.
Ingrediente:
- 120 g de unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr brun (se poate folosi şi zahăr alb, dar vor fi mai dulci)
- 2 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă de sare
- 70-100 g de nuci marunţite
- 3 banane şi încă o jumătate pentru decor (opţional)
- 1 lingură de zahăr pudră (opţional)
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Untul şi zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă.
Poţi folosi o spatulă, mixerul sau robotul de bucătărie.
Treptat, se încorporează în amestec cele două ouă. Intr-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu.
Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Această operaţiune o poţi face fie cu furculiţa, fie într-un blender ori un robot.
Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă nucile şi bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen.
O tavă de brioşe se unge cu unt sau în lăcaşurile respective se aşază hârtii speciale, se toarnă compoziţia în formele de brioşe.
Jumătatea de banană se taie în 12 felii, care se aşază deasupra brioşelor, apoi se pudrează cu zahăr.
Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute şi aurii.
Briose cu banane si nuca
Pofta buna!