Briose cu banane, nuci si miere
PrinteazaBriose cu banane, nuci si miere din: banane, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilinat, esenta de vanilie, miere, nuci.
- 2 banane foarte coapte
- 2 oua
- 80 g unt
- 70 g zahar
- 150 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- un pliculet zahar vanilinat
- o lingurita esenta de vanilie
pentru servit:
- 2-3 linguri miere
- nuci macinate
Mod de preparare:
Intr-un vas, se freacă untul cu zahărul şi zahărul vanilat pentru a aţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa. Se adaugă făina, esenţa de vanilie şi praful de copt şi se arrsstecă din nou. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Briosele se lasă să se răcească în totalitate, şi pentru a le adice la masă se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.
Briose cu banane, nuci si miere
Pofta buna!