Briose cu bezea

Printeaza

Briose cu bezea din: unt, oua, crema de branza, smantana, zahar vanilat, zahar pudra, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, ulei, iaurt, zahar pudra.

Ingrediente:

  • unt pentru forme
  • 3 ouă
  • 150 g cremă de brânză
  • 30 g smântână
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 200 g făină
  • 2 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 180 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 200 g iaurt natur
  • zahăr pudră pentru presărat

 

Mod de preparare:

Briose cu bezea: Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Ungeţi tava pentru brioşe.

Separaţi 2 ouă. Puneţi deoparte albuşurile pentru compoziţia de bezea.

Amestecaţi bine gălbenuşurile cu crema de brânză, smântână, un pacheţel de zahăr vanilat, zahăr pudră şi cu sucul de lămâie.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.

Bateţi oul rămas şi amestecaţi-l cu 80 g de zahăr, restul de zahăr vanilat, ulei şi iaurt.

Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul in forme. Puneţi amestecul de cremă de brânză deasupra şi lăsaţi 15-20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Bateţi spumă albuşul cu restul de zahăr şi puneţi-le peste brioşe, şi mai lăsaţi 5-10 minute la copt.

Lăsaţi brioşele 5 minute în forme, apoi scoateţi-le să se răcească. Serviţi-le presărate cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.