Briose cu branza, mac si capsuni

Printeaza

Briose cu branza, mac si capsuni din: făină, praf de copt, sare, zahăr, unt sau margarină, oua, lapte dulce pasteurizat, brânză dulce, seminţe de mac, smântână dulce pentru frişcă, zahăr vanilinat, zahăr pudră, căpşuni bine coapte, cireşe sau alte fructe de sezon.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt sau margarină
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte dulce pasteurizat
  • 150 g brânză dulce
  • 50 g seminţe de mac
  • 250 ml smântână dulce pentru frişcă
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 150 g căpşuni bine coapte, cireşe sau alte fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Speli căpşunile, iar după ce s-au scurs, le cureţi şi tai câteva în felioare, pen­tru decor, iar pe celelalte le tai în cubuleţe. Mixezi într-un bol adânc brânza dulce, zahărul, ouăle, sarea, untul topit la temperatura camerei, lap­tele rece şi 30 g mac.

Adaugi treptat făina cer­nută împreună cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. Incorporezi cubuleţele de fructe, amestecând deli­cat. Repartizezi compoziţia în 12 forme de brioşe. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pen­tru aproximativ 20 de minute.

După ce se răcoresc în tavă 5 minute, le scoţi pe un grătar şi le laşi să se răcească. Baţi smântână cu zahă­rul vanilinat şi zahărul pudră, până se întăreşte. Ornezi brioşele cu frişca, macul rămas şi felii de căpşuni.

Le serveşti după ce le-ai răcit puţin în frigi­der. Sunt excelente dacă le oferi lângă o cafea.

Briose cu branza, mac si capsuni

Briose_cu_branza_mac_si_capsuni

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.