Briose cu branza, mac si capsuni
PrinteazaBriose cu branza, mac si capsuni din: făină, praf de copt, sare, zahăr, unt sau margarină, oua, lapte dulce pasteurizat, brânză dulce, seminţe de mac, smântână dulce pentru frişcă, zahăr vanilinat, zahăr pudră, căpşuni bine coapte, cireşe sau alte fructe de sezon.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 praf de sare
- 150 g zahăr
- 125 g unt sau margarină
- 2 ouă
- 125 ml lapte dulce pasteurizat
- 150 g brânză dulce
- 50 g seminţe de mac
- 250 ml smântână dulce pentru frişcă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 lingură zahăr pudră
- 150 g căpşuni bine coapte, cireşe sau alte fructe de sezon
Mod de preparare:
Speli căpşunile, iar după ce s-au scurs, le cureţi şi tai câteva în felioare, pentru decor, iar pe celelalte le tai în cubuleţe. Mixezi într-un bol adânc brânza dulce, zahărul, ouăle, sarea, untul topit la temperatura camerei, laptele rece şi 30 g mac.
Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. Incorporezi cubuleţele de fructe, amestecând delicat. Repartizezi compoziţia în 12 forme de brioşe. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
După ce se răcoresc în tavă 5 minute, le scoţi pe un grătar şi le laşi să se răcească. Baţi smântână cu zahărul vanilinat şi zahărul pudră, până se întăreşte. Ornezi brioşele cu frişca, macul rămas şi felii de căpşuni.
Le serveşti după ce le-ai răcit puţin în frigider. Sunt excelente dacă le oferi lângă o cafea.
Briose cu branza, mac si capsuni
Pofta buna!