Briose cu cartofi din: cartofi, unt, cheddar, ceapa verde, sunca, smantana, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 1 bucata unt 1 cană brânză cheddar mărunțită ½ căna ceapa verde, tocata 1/2 cana sunca maruntita 12 lingurițe smantana sare si piper Mod de preparare: Intelpati cartofii cu furculița, presărați cu sare, înfășurați in prosop de hârtie […]
Briose cu branza proaspata
PrinteazaBriose cu branza proaspata din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, cacao, ou, zahar, ulei, iaurt, crema de branza, suc de lamaie, zahar vanilat, zahar pudra.
- unt pentru forme
- 200 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 4 linguri cacao pudră
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 80 ml ulei
- cca 200 g iaurt natur
- 150 g cremă de brânză
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- zahăr pudră pentru glazurat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi pudră de cacao.
Bateţi oul şi amestecaţi bine cu zahăr, ulei şi iaurt. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi formele pe jumătate cu aluat. Amestecaţi crema de brânză cu sucul de lămâie şi zahărul vanilat şi întindeţi-o peste aluat.
Acoperiţi cu restul de aluat şi puneţi ia copt cca 25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Amestecaţi zahărul pudră cu o lingură de apă şi ornaţi brioşele.
Briose cu branza proaspata
Reteta zilei: Briose cu cartofi
Reteta zilei: Briose cu glazura de portocale – reteta delicioasa
Briose cu glazura de portocale din: unt, albus de ou, zahar, faina, faina de migdale, faina de amarant, vanilie, portocala, praf de copt. Ingrediente: 100gr de unt 3 albusuri ou ¾ ceasca zahăr 10 linguri de făină 100gr de făină de migdale 1½ linguriță de făină de amarant 1 lingura esenta de vanilie ¼ […]
Pofta buna!