Brioşe cu branză Roquefort
PrinteazaBrioşe cu branză Roquefort din: foitaj, branza roquefort, ardei capia, rozmarin, ceapa, ciuperci, oua, nuca, praf de copt, iaurt, nucsoara, gris, sare, piper.
- un pachet de foitaj
- 375 g brânză Roquefort
- doi ardei capia
- o ceapă
- rozmarin
- 3 ouă
- 300 g ciuperci
- 50 g unt
- 50 g nucă
- o linguriţă de praf de copt
- 100 ml iaurt
- pudră de nucşoară
- o jumătate de lingură de gris
- sare, piper
- usturoi
Preparare:
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii.
Ardeii şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă în cubuleţe.
Se încinge puţin unt într-o tigaie, se călesc legumele, se adaugă ciupercile, se prăjesc pânâ când scade sucul format, se scot cu o spumieră şi se lasă să se răcească.
Brânza Roquefort se taie în cubuleţe şi se pune peste legumele călite.
Se adaugă nuca tocată mărunt, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară, o linguriţă de rozmarin tocat, sare şi piper.
Se amestecă legumele, se toarnă deasupra ouăle bătute, grisul şi iaurtul. Se adaugă praful de copt şi se amestecă totul.
Se decupează cercuri cu o cană, se aşază în forme pentru brioşe unse cu unt, se înţeapă cu o furculiţă şi se toarnă compoziţia.
Se introduce tava în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc mediu spre iute.
Brioşe cu brânză Roquefort
Pofta buna!
N-am mai incercat sa gatesc cu branza Roquefort, poate o sa fac niste briose asa.