Briose cu broccoli si rosii
PrinteazaBriose cu broccoli si rosii din: faina, praf de copt, ou, broccoli, morcovi, branza, lapte, ulei, rosii, sare, piper.
- 100 g făină
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1 ou bătut
- 100 g bucheţele de broccoli, fierte
- 2 morcovi fierţi, tăiaţi în bucăţele
- 80 g brânză Ceddar, rasă
- 90 ml lapte
- 2 linguri cu ulei
- 6 roşii cherry, tăiate în jumătate
- sare şi piper negru măcinat, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C.
Tapetează o tavă pentru brioşe cu ulei şi făină. Poţi folosi o tavă mare cu 12 forme, sau două mici, cu 6 forme.
Pune făina şi praful de copt într-un bol mare. în alt bol amestecă oul, broccoli, morcovii, brânza, uleiul şi laptele. Toarnă acest amestec peste făină şi omogenizează foarte bine. Sărează şi piperează după gust.
Cu o lingură pune compoziţie în forme, fără să le umpli prea mult şi aşază câte o jumătate de roşie deasupra.
Coace brioşele 15 minute, sau până devin aurii. Scoate-le din cuptor şi lasă-le 5 minute să se răcorească.
Serveşte-le calde sau la temperatura camerei, în aceeaşi zi în care le-ai preparat.
Pofta buna!