Briose cu broccoli
PrinteazaBriose cu broccoli din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, branza, ou, ulei, lapte, cartofi, broccoli, nucsoara, branza.
- unt pentru forme
- 250 g făină
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
- 100 g brânză rasă
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte bătut
- 150 g cartofi
- 150 g broccoli
- 75 ml lapte călduţ
- sare
- nucşoară
- brânză pentru decorat
Mod de preparare:
Preincălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare si brânză. Bateti oul si adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Decojiţi cartofii, tăiaţi-i în cubuteţe şi opăriţi i in apă cu sare. Curăţaţi broccoli, spălaţi-l şi opăriţi-l.
Adăugaţi laptele călduţ şi faceţi un piure din acestea, apoi asezonaţi cu sare si nucşoară.
Tăiaţi brioşele reci în două, umpleţi-le cu piure şi decoraţi-le cu restul de piure şi brânză.
Briose cu broccoli
Pofta buna!