Briose cu cap de bezea
PrinteazaO reteta de briose cu cap de bezea din: alune de padure, faina, praf de copt, galbenusuri, zahar pudra, ciocolata, albus, otet, zahar, cacao, unt si nuga.
aluat:
- 175 g alune de padure macinate
- 75 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 5 galbenusuri
- 175 g zahar pudra
- 50 g ciocolata rasa
capace de bezea:
- 1 albus
- 1 lingurita otet
- 50 g zahar
- 2 linguri cacao
crema de nuga:
- 50 g unt
- 1 lingura cacao
- 100 g nuga
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 210 °C. Se aşază într-un castron alunele şi se adaugă făina amestecată cu praf de copt.
Se bate albuşul cu zahăr pudră şi se înglobează amestecul de făină şi ciocolata rasă. Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie şi se aşază înăuntru aluatul.
Se coc brioşele 15-20 min., până se rumenesc. Se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coc brioşele 5 min. Se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.
Se reduce temperatura din cuptor la 80 °C.
Se prepară capetele de bezea: se bat albuşurile cu oţet şi zahăr, până se obţine o compoziţie fermă şi strălucitoare. Se adaugă cacao şi se înglobează.
Se şpriţează pe o tavă 12 bezele de mărimea brioşelor şi se lasă să se coacă la cuptor cca 1 oră. Se scot şi se lasă să se răcească.
Pentru crema de nuga, se toacă untul şi se amestecă bine cu cacao. Se topeşte nugaua la bain-marie şi se adaugă untul cu cacao; se topeşte, amestecând.
Se lasă să se răcească crema şi se ung cu ea brioşele. Deasupra se încrustează capetele de bezea; se lasă să se usuce bine prăjiturile, înainte de a fi servite.
Briose cu cap de bezea
Pofta buna!