Briose cu cap de bezea

Printeaza

O reteta de briose cu cap de bezea din: alune de padure, faina, praf de copt, galbenusuri, zahar pudra, ciocolata, albus, otet, zahar, cacao, unt si nuga.

Ingrediente:Briose cu cap de bezea

aluat:

  • 175 g alune de padure macinate
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 galbenusuri
  • 175 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata rasa

capace de bezea:

  • 1 albus
  • 1 lingurita otet
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cacao

crema de nuga:

  • 50 g unt
  •  1 lingura cacao
  • 100 g nuga

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 210 °C. Se aşază într-un castron alunele şi se adaugă făina amestecată cu praf de copt.

Se bate albuşul cu zahăr pudră şi se înglobează amestecul de făină şi ciocolata rasă. Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie şi se aşază înăuntru aluatul.

Se coc brioşele 15-20 min., până se ru­menesc. Se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coc brioşele 5 min. Se lasă să se răcească pe un grătar de prăjituri.

Se reduce temperatura din cuptor la 80 °C.

Se prepară capetele de bezea: se bat albuşurile cu oţet şi zahăr, până se obţine o compoziţie fer­mă şi strălucitoare. Se adaugă cacao şi se înglobează.

Se şpriţează pe o tavă 12 bezele de mărimea brioşelor şi se lasă să se coacă la cuptor cca 1 oră. Se scot şi se lasă să se răcească.

Pentru crema de nuga, se toa­că untul şi se amestecă bine cu cacao. Se topeşte nugaua la ba­in-marie şi se adaugă untul cu cacao; se topeşte, amestecând.

Se lasă să se răcească crema şi se ung cu ea brioşele. Deasupra se încrustează capetele de be­zea; se lasă să se usuce bine prăjiturile, înainte de a fi servite.

Briose cu cap de bezea

Briose cu cap de bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.