Briose cu capsuni, ciocolata si inghetata
PrinteazaBriose cu capsuni, ciocolata si inghetata din: unt, zahăr pudră, oua, zahăr vanilinat, făină, praf de copt, lapte, cacao, căpşuni, pesmet sau griş, îngheţată de vanilie, ciocolată de menaj.
- 100 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 4 albuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 200 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 125 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 1 lingură unt pentru forme
- 150 g căpşuni
- 1 lingură pesmet sau griş
Pentru decor:
- 200 g îngheţată de vanilie
- 70 g ciocolată de menaj
Mod de preparare:
Mixezi untul moale împreună cu gălbenuşurile, 50 g zahăr şi zahărul vanilinat. Cerni făina, praful de copt şi cacaua şi le încorporezi treptat în pasta cu unt, alternând cu laptele.
La sfârşit, încorporezi albuşurile bătute spumă tare împreună cu zahărul rămas, amestecând delicat, de jos în sus.
Speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le tai în jumătăţi. Ungi cu unt forma pentru brioşe şi tapetezi adânciturile cu hârtii de copt
Umpli cu compoziţie 3/4 din volumul hârtiilor şi pui deasupra fructe trecute prin pesmet.
Coci brioşele 25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Probezi dacă s-au copt, cu scobitoarea.
Inainte de a servi brioşele, topeşti ciocolata la bain-marie.
Serveşti brioşele decorate cu o cupă de îngheţată şi fire de ciocolată topită.
Briose cu capsuni, ciocolata si inghetata
Pofta buna!
Mie nu-mi plac briosele