Briose cu capsuni si inghetata
PrinteazaBriose cu capsuni si inghetata din: unt, zahar pudra, galbenusuri, albusuri, zahar vanilinat, faina, praf de copt, lapte, cacao, unt, capsuni, pesmet, gris, inghetata de vanilie, ciocolata.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 125 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 1 lingura unt pentru forme
- 150 g capsuni
- 1 lingura pesmet sau gris
Ingrediente pentru decor:
- 200 g inghetata de vanilie
- 70 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Mixezi untul moale impreuna cu galbenusurile, 50 g zahar si zaharul vanilinat.
Cerni faina, praful de copt si cacaua si le incorporezi treptat in pasta cu unt, alternand cu laptele
. La sfarsit, incorporezi albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul ramas, amestecand delicat, de jos in sus.
Speli capsunile, le cureti de codite si le tai in jumatati.
Ungi cu unt forma pentru briose si tapetezi adanciturile cu hartii de copt speciale.
Umpli cu compozitie 3/4 din volumul hartiilor si pui deasupra fructe trecute prin pesmet.
Coci briosele 25 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
Probezi daca s-au copt cu scobitoarea.
Inainte de a servi briosele, topesti ciocolata la bain-marie.
Servesti briosele decorate cu o cupa de inghetata si fire de ciocolata topita.
Briose cu capsuni si inghetata
Pofta buna!