Briose cu capsuni, mascarpone si vanilie

Printeaza

Briose cu capsuni, mascarpone si vanilie din: unt, zahar, oua,  extract de vanilie, lapte, faina, sare, praf de copt, mascarpone, frisca, zahar, baton de vanilie, capsuni.

 

Ingrediente pentru briose:

  • 125 g unt moale
  • 130 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 praf sare
  • 1,5 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • 1/2 baton de vanilie
  • capsuni

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 175 ° C. Se bate untul spu-ma cu zahar, se adauga pe rand ouale si vanilia.

Se amesteca faina cu sare si praf de copt.

Se inglobeaza in aluat jumatate din cantitatea de amestec de faina, apoi laptele si apoi cealalta jumatate de amestec de faina.

Se repartizeaza aluatul in forme mici de briose; se coc 12-15 min. si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca mascarpone cu frisca si zahar; in final se adauga vanilia.

Crema se asaza intr-un con de ornat si se fac rozete pe briose.

Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu bucatele de capsuni.

 

Briose cu capsuni, mascarpone si vanilie

Briose_cu_capsuni_mascarpone_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.